Elérhetőség: evegvari@gmail.com

Workshopsorozat az érzelmekről

 Ha tudod, hogy érzel valamit, csak nem tudod, hogy mi az, esetleg egyenesen azt érzed, hogy "semmit nem érzel" (bár a semmi is valami), vagy netalántán a jól/rosszul levés közti árnyalatok megkülönböztetése okoz nehézséget, akkor ez a workshop neked való.

A érzelmek hasznáról és értelméről, a szituációhoz illeszkedő és előrevivő megéléséről lesz szó interaktív, mégis sok elméleti tudást átadó módon.
A nagyágyúkkal kezdjük, azzal, amivel igazán nehéz megbirkózni: a haraggal, szégyennel, félelelemmel valamint az örömmel, melynek megélését az előbbiek tudatosítással remélhetőleg kevésbé fogják akadályozni.
Az érzelmek a legmegbízhatóbb iránytűk az élethez és bármilyen hihetetlen, irracionálisnak tűnő káoszukban racionális és logikus módon is rendet lehet tenni. Ennek a mikéntjét szeretném bemutatni a júniusi (ismétlő, első) alkalmon és szeptembertől a folytatáson, ahol az előbbieken túl a szeretet és szomorúság kérdésével foglalkozunk egyszerre gyakorlatias, mégis tudományosan megalapozott módon.
Az érzelemszabályozás tanulható készség. Mivel gyakorlást igényel, nem ezen két óra alapján fogod gyökeresen megváltoztatni az érzelmeid kezelését, de ahhoz jó kiindulási alapot nyújt, hogy motivációt és eszközöket kapj az eddigi menekülés (így függőségeket és alattomos feszültséget okozó működésmód) helyett egy másabb, adaptívabb viszonyuláshoz és egy teljesebb, tartalmasabb élethez.
Az érzelmek ugyanis nem tűnnek el, csak átalakulnak. Ura csak úgy lehetsz a benned zajló folyamatoknak, ha tudsz róluk.

Nincsenek megjegyzések: