Elérhetőség: evegvari@gmail.com

A pozitív gondolkodás nehézségei - avagy a Titok nyitja

Igaza van a könnyen, gyorsan meggazdagodást, álomférfit/álomnőt ígérő sikerkönyveknek abban, hogy csak akarni kell. Hogy gondolkodásunk bevonzza azt, amit sokszor megidézünk lelki szemeink előtt.*
Csak azt nem hangsúlyozzák ezeken a fórumokon, hogy milyen nehéz pozitívan gondolkodni.
Erre mutat rá Rist Lilla cikke is a Nők Lapja 2010. február 5-i számában: a Tornyossy Mária klinikai szakpszichológussal folytatott beszélgetésből kiderül, hogy a szorongásaink valódi feloldása nélkül félelmeink könnyen túlszárnyalhatják esetleges pozitív programozásunkat - ami hiába történik tudatosan, ha tudatalatti folyamataink irányítják igazából az eseményeket. Molnár Edit, az Elixír 2010. márciusi számában így idézi mesterét, tripla T-t ezzel kapcsolatban: "...előbb töviről hegyire át kell vizsgálnod életedet, mostani önmagadat, s meg kell ismerned tudatalattid rejtett tartományait is, azokat a gyökereidet, amelyekből éned kisarjadt. Ha mindezzel nem jössz tisztába, jelenbeli éned gócai betokosodással gátolhatják átalakulásodat." (17.o.)
Szóval sikerkönyvek, turbótanfolyamok ide-vagy oda, a komoly munka nem nélkülözhető.


*Sokan sokféleképpen beszélnek erről, hadd emeljem ki a könyvajánlóban említett Markides könyvét ezek közül: Daskalos, a ciprusi mágus elementáloknak hívja azt a jelenséget, hogy gondolataink önálló entitásokká válnak saját asztráltesttel.

Nincsenek megjegyzések: